Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

 • Inici
 • Com pots invertir els teus diners?

Com pots invertir els teus diners?

​​​​​​​

Què és invertir?

Invertir implica comprometre part dels teus estalvis amb l'esperança, però sense la certesa, d'obtenir a canvi una rendibilitat. Com que no tens la certesa d'obtenir aquesta rendibilitat, invertir implica risc.

Diferència entre estalvi i inversió S’ha d'invertir l'excedent d'estalvi

Per a un objectiu: emergències o necessitats a curt termini.


Productes típics: dipòsits a termini, llibreta d'estalvi, comptes a la vista d'alta remuneració.


Nivell de risc: cap risc de perdre el capital —fins a un cert límit.


Tipus de rendiment: Interessos


Avantatge principal: els diners estan fàcilment disponibles en cas de necessitat, se sap el tipus d'interès que es cobrarà.


Inconvenient principal: menys rendibilitat − de vegades menor que la taxa d'inflació.

Per a un objectiu: normalment, creixement a llarg termini.


Productes típics: renda fixa (lletres, bons, obligacions), renda variable (accions), fons d'inversió, derivats.


Nivell de risc: depèn del producte.


Tipus de rendiment: interessos, dividends, revaloració del capital.


Avantatge principal: hi ha una gran varietat de productes amb diferents combinacions de rendibilitat i risc que permeten a cada persona triar el producte que millor s'adapti a les seves necessitats i preferències.


Inconvenient principal: hi ha risc. És possible que no s'aconsegueixi la rendibilitat esperada i, fins i tot, que es perdi el capital invertit.

Invertir ha de ser una decisió meditada... No obstant això, la decisió d’invertir no s’ha de prendre a la lleugera. Com a inversor, has de triar un camí entre una àmplia oferta; aquesta elecció influirà en la teva capacitat financera, present i futura.

Invertir pot ser una bona manera d'ajudar-nos a assolir els nostres objectius financers, sempre que es faci amb una actitud responsable i després d'analitzar tota la informació necessària. Una inversió intel·ligent i conscient et pot permetre tenir més control sobre les teves finances i afrontar el futur amb més confiança.

És important tenir clar que invertir, tot i que té implícit el risc o la incertesa dels resultats, no vol dir jugar a l'atzar.

Cal no confondre la inversió amb un joc de casino. És cert que hi ha gent que inverteix basant-se en la intuïció o els sentiments, o en els consells d'Internet, un company de treball o un familiar. Però això és un error.

 • S'ha d'invertir quan hi ha una expectativa raonable de rendibilitat d'acord amb el risc que vols i pots assumir.
 • S'ha d'invertir a través de mediadors autoritzats i després de consultar informació fiable.
 • S'ha d'invertir els diners que no seran imprescindibles a curt termini per a altres obligacions.
 • S'ha d'invertir d'acord amb la teva situació i objectius personals.

L'enorme oferta d'alternatives d'inversió que hi ha al mercat pot ser aclaparadora. Cal prendre's tot el temps que calgui abans de fer una inversió. L'inversor s'ha de fer les preguntes següents:

Inverteixo? No inverteixo? Quants diners? En quin producte? Durant quant de temps? Amb quina entitat?, etc.

No són decisions per prendre's a la lleugera. Adquirir un actiu financer determinat significa comprometre els teus estalvis i, per tant, et condiciona la capacitat financera, present i futura.

No hi ha inversió sense risc, encara que alguns productes tenen més risc que d'altres.

 • La rendibilitat és la capacitat de generar rendiments.
 • El risc és la incertesa sobre el resultat. Els rendiments futurs poden ser grans o modestos, és possible que no es produeixin, i, fins i tot, pot significar perdre el capital invertit.

Una de les característiques més importants per diferenciar una alternativa d'inversió d'una altra, és el nivell de risc que implica, de manera que és important conèixer el concepte bàsic del binomi risc-rendibilitat.

Les expectatives de rendibilitat s'estableixen sempre en funció del nivell de risc que s'assumeix: com més rendibilitat s'esperi, més risc.

No hi ha inversió sense risc. Però alguns productes d'inversió incorporen més risc que d'altres.

L'inversor ha de decidir el nivell de risc que està disposat a assumir.


null


Les estratègies d'inversió s'acostumen a classificar com a "conservadores", "agressives", "moderades", etc., termes que es refereixen al nivell de risc assumit i, per tant, a la seva rendibilitat potencial.

Atenció! Risc i rendibilitat van units, però acceptar més risc no és cap garantia d'obtenir rendiments més alts.

​​​​​​​

Els 3 Passos per prendre decisions d'inversió

T’interessa invertir? Ets nou en el món de la inversió? T'expliquem detalladament com invertir pas a pas amb exemples senzills.


 1. Abans d'invertir: ddeterminar el teu perfil inversor
 2. En el moment d'invertir: triar un mediador autoritzat i els productes adequats al teu perfil
 3. Després d'invertir: vigilar les inversions


Segueix llegint

En quins productes convé invertir?

Tots els productes d'inversió es regeixen pel binomi rendibilitat/risc. Has de conèixer bé les característiques de cada producte abans de prendre una decisió i assegurar-te que realment es correspon amb les teves expectatives i necessitats. No inverteixis mai en un producte que no entens.Segueix llegint 

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.