Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

Professors

​​​​​​​

Si ets professor/a, t’oferim recursos i activitats per impartir educació financera als teus alumnes.

Una iniciativa del Pla d'educació financera. Aquest Programa ofereix diferents tipus de recursos i activitats perquè els professors de diferents assignatures i cursos puguin treballar de manera transversal amb els alumnes les àrees temàtiques que estableix PISA en competències financeres: diners i transaccions, planificació i gestió de les finances personals, el risc i el benefici i el panorama financer.

Consta d'un manual didàctic amb 10 unitats: per a l'alumne, amb el contingut teòric bàsic i activitats complementàries; i per al professor, amb recursos i suggeriments creatius per desenvolupar a l'aula.

Està destinat principalment a alumnes de 3r-4t de l'ESO, batxillerat i formació professional. No obstant això, els professors en poden adaptar el contingut a altres nivells educatius.

Per participar-hi només has de ser docent d'un centre educatiu inscrit en el Registre estatal de centres docents no universitaris del Ministeri d'Educació i tenir un/s grup/s d'alumnes als quals impartir aquests continguts.

No importa la disciplina, l'especialitat o l'assignatura del docent. La competència financera és transversal i complementa el desenvolupament de la resta de competències bàsiques establertes en el currículum.

Recursos i suggeriments d'activitats per treballar la competència financera amb els alumnes i la possibilitat de participar en el Concurs de coneixements financers.


Programa d'Educació Financera

Gratuït, voluntari i flexible

Potencia els coneixements, les destreses i les habilitats que permeten als alumnes comprendre conceptes clau, com l'estalvi, els ingressos, el pressupost, el cost de les coses i el consum responsable. Treballa les àrees temàtiques que estableix PISA en competència financera.

Xifres de participació

10+

Cursos acadèmics oferint educació financera

500/700

Centros educatius de tot Espanya participen cada curs escolar en el Programa

2.000+

Centres ja han participat en aquest Programa

30.000+

Estudiants cada any reben aquests continguts

1.000+

Professors de tot Espanya imparteixen educació financera anualment amb aquest Programa


Un programa amb un impacte positiu constatat

Les avaluacions efectuades conclouen:

  • El Programa d'Educació Financera té validesa curricular, encaixa amb els continguts i competències que es desenvolupen en el currículum. (Valoració dels professors que l'imparteixen).
  • Eficàcia del Programa d'Educació financera demostrada sobre la base de les proves d'avaluació del nivell d’acompliment de l’alumnat.

Comprova els resultats de l'última avaluació del Programa en el curs escolar 2014/2015.


Consulta’n els resultats

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​


El termini d'inscripció al Programa i Concurs d'Educació Financera 2021/2022 s’ha acabat

Aviat començarà la fase en línia del concurs. Podràs trobar totes les novetats del concurs en el nostre apartat d'Actualitat.


ÀREA PRIVADA

Ja participes en el Programa?

Accedeix a la teva Àrea Privada aquí per veure i compartir continguts exclusius de finances per tothom.


Àrea Professors

​​​​​​​

El concurs de coneixements financers té la finalitat de promoure la cultura financera de la població més jove del nostre país. Consisteix en un joc de preguntes tipus test sobre qüestions econòmiques i financeres desenvolupat en dues fases eliminatòries: una primera fase en línia i una segona fase presencial.

La final entre els dos equips finalistes se celebra tradicionalment el Dia de l'Educació Financera (el 3 d'octubre de 2022).

Els premis són els següents:

  • Una tauleta tàctil per a cada alumne dels equips finalistes.
  • Una tauleta tàctil per al professor coordinador de l'equip.
  • Àpat i visita guiada al Banc d'Espanya i al Palau de la Borsa de Madrid als alumnes i professors responsables dels equips finalistes.
  • 3.000 euros (per a l'equip guanyador) i 1.500 euros (per al finalista) en material escolar per al centre educatiu.
  • Celebració d'una jornada divulgativa al centre guanyador per part dels representants del Pla d'Educació Financera.
  • Trofeu commemoratiu per al guanyador i el finalista.

La inscripció al Concurs és voluntària i gratuïta i es fa juntament amb la inscripció al Programa escolar d'educació financera a través del mateix formulari. Data límit d'inscripció: 29 d'abril de 2022.


Concurs de Coneixements Financers

Demostra els teus coneixements financers

Un concurs de preguntes i respostes per equips que se celebra entre els centres educatius inscrits al Programa d'Educació Financera per demostrar els seus coneixements financers.

El concurs en vídeos

COL·LABORADORS

Els nostres col·laboradors

Ajuden a promoure l'Educació Financera entre tots els centres escolars

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.