Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

  • Inici
  • Com està la teva salut financera?

Com està la teva salut financera?

Què s'entén per salut financera? És un concepte que varia segons les nostres necessitats i l’etapa de la nostra vida. Tenir salut financera és tenir seguretat financera i això NO significa guanyar molts diners; aquí en tenim dos casos:


En Josep guanya 50.000 euros a l'any. Té 3.000 euros estalviats. Li falten per pagar 400.000 euros d'hipoteca del seu xalet, 20.000 euros del préstec del cotxe i té un saldo de 6.000 euros de pagaments ajornats a la targeta de crèdit.

​​​​​​​


L’Agnès guanya 30.000 euros a l'any. Té 15.000 euros estalviats. Li falten per pagar 8.000 euros de la hipoteca del seu pis, ja té pagat el cotxe i deu 250 euros de la targeta de crèdit, que abonarà a final de mes.

Quin dels dos té més seguretat financera? Qui dorm millor a la nit?

Qui té les despeses sota control, qui no té deutes i qui augmenta mes a mes els estalvis i el patrimoni?

​​​​​​​

Comprueba tu salud financiera

Comprova la teva salut financera Abans de res, t'has preguntat com et trobes? Saps com tens els nivells de colesterol? I els triglicèrids? ...si no et fas una analítica, no ho sabràs. Doncs també pots fer una revisió per saber com està la teva salut financera.

{{ title }}

{{ summary }}

{{ question.question }}

{{ percentage }}% completado

{{ footerInfo }}

Quins són els teus objectius financers? Reflexiona un moment i fes una llista per escrit de tots els objectius financers que se t'acudeixin per al teu cas particular. 

Per exemple: comprar un pis, canviar el televisor, fer un creuer, fer un emblanquiment dental, estalviar, etc.

Probablement, no serà possible aconseguir alhora tots els objectius. En primer lloc, identifica els més importants o els més urgents. Pots fer servir l'eina per PRIORITZAR OBJECTIUS que t'ajudarà a identificar els més essencials.

​​​​​​​

Si mantens les despeses per sota dels ingressos, podràs estalviar, invertir i aconseguir la seguretat financera.

Adoptar l'hàbit d'estalviar una mica cada mes és essencial, i com més aviat comencis, millor. Estalviar prou t'ajuda a aconseguir no només seguretat, sinó també independència financera Com aconseguir la seguretat financera? Comença per saber quina és la teva situació actual i quins són els teus objectius financers concrets.

​​​​​​​

EINES

Prioritza els teus objectius financers

Tot i que cada cas és un món, aquests són alguns dels objectius financers més aconsellables:

  • Control de les despeses per arribar bé a final de mes
  • Estalviar més
  • Reduir o eliminar deutes
  • Preparar la jubilació
  • Protegir la família

Prioritzar objectius 

Marca't objectius concrets i específics Quan un objectiu és massa general, es fa més difícil d'aconseguir. És més fàcil començar si triem objectius més concrets. Un objectiu ha de ser SMART.

S

M

A

R

T

A més, convé classificar els teus objectius a curt, mitjà i llarg termini, en funció del temps que tens per aconseguir-los. Normalment, un objectiu a curt termini es podrà assolir en 1-2 anys o menys; un a mitjà termini, en 2-5 anys, i els de llarg termini, en més de 5 anys.


Els meus Objectius

Converteix els teus objectius generals en específics

Et mostrem exemples de com passar d'un objectiu general a un de més específic i assumible.

Passa el ratolí per sobre de cada objectiu general per descobrir els objectius específics.

Genèric

“Algun dia vull poder comprar la meva pròpia casa.”

Específic

Vull estalviar 18.000 euros per a l'entrada d'un pis que em vull comprar d’aquí a 4 anys.

Genèric

“Vull donar als meus fills una bona educació.”

Específic

Abans que la meva filla faci 18 anys, vull tenir inversions en accions, renda fixa i dipòsits per valor de 25.000 euros.

Genèric

“Vull gaudir d'unes vacances de somni amb la meva parella.”

Específic

Vull estalviar 2.500 euros abans de l’estiu vinent per poder sorprendre la meva parella amb un creuer per la Mediterrània.

Genèric

“Vull viure bé després de jubilar-me.”

Específic

Vull acumular 90.000 euros en el meu pla de pensions abans de complir els 50 anys.

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.