Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

 • Inici
 • Política de galetes (cookies)

Política de galetes (cookies)

Aquest lloc web  www.finanzasparatodos.es, igual que la majoria dels llocs a Internet, utilitza galetes per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. Aquesta Política de Galetes proporciona informació a l'usuari sobre què són les “galetes”, quines tipologies de galetes fa servir aquest Lloc Web i com es poden desactivar o eliminar.


Què són les galetes i com s'utilitzen en aquest Lloc Web?

Les galetes són arxius o dispositius que es descarreguen en l'equip terminal d'un Usuari durant la visita a la pàgina web amb la finalitat d'emmagatzemar i recuperar dades. Com la majoria dels llocs a internet, aquest Lloc Web utilitza galetes per:

 • Establir nivells de protecció i seguretat que impedeixen o dificulten ciberatacs contra el lloc web o els seus usuaris.
 • Personalitzar i facilitar al màxim la navegació de la persona usuària. Les galetes s'associen únicament a un usuari anònim i el seu equip terminal i no proporcionen referències que permetin deduir dades personals de l'usuari.

L’Usuari pot configurar el seu navegador perquè notifiqui i rebutgi la instal·lació de les galetes enviades per aquest Lloc Web, sense que això perjudiqui la possibilitat de l'Usuari d'accedir als continguts. No obstant això, fem notar que, en tot cas, el funcionament del Lloc Web pot perdre qualitat.


Tipologia, finalitat i funcionament de les galetes emprades per aquest Lloc Web.

Les galetes, en funció de la seva permanència, es poden dividir en galetes de sessió o permanents. Les primeres expiren quan l'usuari tanca el navegador. Les segones expiren en funció de quan es compleixi l'objectiu per al qual serveixen (per exemple, perquè l'usuari es mantingui identificat) o bé quan s'esborren manualment.


Classificació de les galetes

Les galetes, segons el termini de temps que romanen activades en l'equip terminal, es poden dividir en:

 • Galetes de sessió: Són un tipus de galetes dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web. S’acostumen a emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l'usuari una sola vegada (p. ex. una llista de productes adquirits).
 • Galetes persistents: Són un tipus de galetes en què les dades continuen emmagatzemades al terminal i s’hi pot accedir i es poden tractar durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot ser des d'uns minuts fins a uns quants anys.

A més, en funció de la seva finalitat, les galetes es poden classificar de la manera següent:

 • Galetes tècniques: Són les galetes que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions i serveis que aquesta inclou, com per exemple controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a determinades parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, dur a terme el procés de compra d'una comanda, fer la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.
 • Galetes de personalització: Són galetes que permeten a l'usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d'una sèrie de criteris en el terminal de l'usuari com serien, per exemple, l'idioma, el tipus de navegador amb el qual s'accedeix al servei, la configuració regional des d'on accedeix al servei, etc.
 • Galetes d'anàlisi: Són les que permeten al seu responsable fer el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per elaborar perfils de navegació dels usuaris d'aquests llocs, aplicacions i plataformes, a fi d'introduir millores en funció de l'anàlisi de les dades d'ús que fan els usuaris del servei.
 • Galetes publicitàries: Són galetes que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que, si escau, l'editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat sobre la base de criteris, com ara el contingut editat o la freqüència en la qual es mostren els anuncis.

Finalment, en funció de l'entitat que gestioni l'equip o el domini des d'on s'envien i es tracten les dades que s'obtinguin, les galetes es poden classificar en:

 • Galetes pròpies: Són les galetes que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per l'editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.
 • Galetes de tercers: Són galetes que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat, que tracta les dades obtingudes través de les galetes.

Prenent com a base les classificacions que s’han descrit abans, en accedir a aquest Lloc Web s'instal·len les galetes següents.

Pròpies:

 • Galetes tècniques. Són necessàries per navegar pel web del banc i utilitzar les seves diferents opcions o serveis. També es requereixen per desar les preferències d'ús de galetes. S'utilitzen per controlar el trànsit i la comunicació de dades i fer controls de seguretat.

De tercers:

Com es poden configurar les galetes?

Les galetes es poden bloquejar o deshabilitar activant la configuració del navegador, de manera que es rebutgi la instal·lació de totes les galetes o d'algunes. Pràcticament tots els navegadors permeten advertir de la presència de galetes o rebutjar-les automàticament. Si es rebutgen, el nostre Lloc Web es pot continuar fent servir, tot i que alguns dels seus serveis poden tenir un ús limitat i, per tant, l'experiència de l'Usuari pot ser menys satisfactòria.

Tot seguit s'indiquen els accessos a la configuració de galetes dels principals navegadors:

 • Internet Explorer: Eines -> Opcions d'Internet -> Privacitat -> Configuració. Per a més informació, es pot consultar el suport de Microsoft o l'Ajuda del navegador.
 • Safari: Preferències -> Seguretat. Per a més informació, es pot consultar el suport d'Apple o l'Ajuda del navegador.
 • Firefox: Eines -> Opcions -> Privacitat -> Historial -> Configuració Personalitzada. Per a més informació, es pot consultar el suport de Mozilla o l'Ajuda del navegador.
 • Chrome: Configuració -> Mostra les opcions avançades -> Privacitat -> Configuració de contingut. Per a més informació, es pot consultar el suport de Google o l'Ajuda del navegador.

També es pot restringir l'ús de galetes de tercers seguint aquestes instruccions:

Actualitzacions i canvis en la Política de Galetes

Aquest Lloc Web pot modificar aquesta Política de Galetes en funció d'exigències legislatives i reglamentàries o amb la finalitat d'adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades; per això s'aconsella als usuaris que la visitin periòdicament.

Una vegada llegida tota la informació facilitada, avisem l’Usuari que si segueix navegant per aquest Lloc Web sense haver pres les mesures oportunes de personalització dels seus navegadors per impedir que s’hi instal·lin les galetes que aquest empra, en els termes que inclou l'article 22.2 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, segons la redacció que en dona el RD 13/2012, de 30 de març, està prestant el seu consentiment per a l’ús dels mecanismes esmentats.

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.