Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

Què en saps, del crèdit?

​​​​​​​

Un bon ús dels crèdits pot comportar grans beneficis i avantatges considerables, de manera que és important tenir una bona educació financera sobre aquesta qüestió; quantes coses en saps?

Verifica els teus coneixements sobre el crèdit

FALS!

El crèdit NO són diners extres. Els diners prestats simplement ens permeten gastar avui els ingressos de demà, la qual cosa ens deixa amb menys diners per cobrir les despeses futures.

FALS!

Comprar una cosa que no ens podem permetre perjudica el nostre pressupost i disminueix el nostre nivell de vida, tant si paguem en efectiu com si utilitzem crèdit. De fet, els béns comprats a crèdit s'encareixen: si no ens els podem permetre en efectiu, encara menys d'aquesta manera. La clau és si ens podem permetre pagar-los en el futur sense alterar el nostre equilibri financer.

FALS!

La possibilitat que un banc o una altra entitat financera et concedeixi un crèdit depèn de les teves circumstàncies personals i del teu historial creditici. Les entitats financeres necessiten saber les obligacions que tens amb altres entitats per poder determinar, d'aquesta manera, el nivell de risc en el qual incorren si et concedeixen un préstec. Per fer-ho, consulten la base de dades CIRBE, en la qual es recull la informació dels préstecs, crèdits, avals i garanties que cada entitat de crèdit manté amb els seus clients. A les bases de dades (ASNEF i Rai) a les quals accedeixen les entitats també figura si has incomplert algun pagament d'altres préstecs i d'altres factures. No podràs obtenir crèdit en bones condicions si el teu historial creditici és dolent i les teves circumstàncies personals no són les millors. És possible que els únics disposats a prestar-te diners siguin entitats dubtoses o particulars que et cobrin despeses i interessos elevats. És així com molta gent ha perdut les seves cases i altres possessions.

VERTADER!

Les entitats han d'actuar amb responsabilitat a l'hora de concedir préstecs o crèdits captenint-se de manera honesta, imparcial i amb professionalitat. És per això que l'entitat haurà d'avaluar en profunditat la teva solvència.

FALS!

Quan acceptem un crèdit o préstec, signem un contracte pel qual ens comprometem per escrit a retornar tots els diners, més els interessos i altres despeses, en unes condicions especificades. Per tant, les entitats no tenen l'obligació de renegociar les condicions del deute.

FALS!

No és el mateix. Quan una entitat et concedeix un crèdit, t'està prestant un servei que no és gratuït. Aquest servei l'has de pagar, a més del cost original del producte. L'interès és la quantitat que et cobren pel privilegi d'utilitzar diners prestats. Segons el percentatge d'interès i el termini de pagament, el cost del crèdit pot ser elevat respecte del preu al comptat del producte que vulguis comprar. És a dir, pagaries força més pel bé.

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.