Saltar al contenido principal Saltar al contenido principal

Política de galetes

Aquest lloc web www.finanzasparatodos.es, igual que la majoria dels llocs en Internet, utilitza galetes per a millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. La present Política de galetes proporciona informació a l'Usuari sobre què són les "galetes", quines tipologies utilitza aquest Lloc web i com poden desactivar-se o eliminar-se.


Què són les galetes i com s'utilitzen en aquest Lloc web?

Les galetes són arxius o dispositius que es descarreguen en l'equip terminal d'un Usuari durant la visita a la pàgina web amb la finalitat d'emmagatzemar i recuperar dades. Com la majoria dels llocs en Internet, aquest Lloc web utilitza galetes per a:

 • Establir nivells de protecció i seguretat que impedeixen o dificulten ciberatacs contra el lloc web o els seus usuaris.
 • Personalitzar i facilitar al màxim la navegació de l'usuari. Les galetes s'associen únicament a un usuari anònim i el seu equip terminal i no proporcionen referències que permeten deduir dades personals de l'usuari.

L'Usuari podrà configurar el seu navegador perquè notifique i rebutge la instal·lació de les galetes enviades per aquest Lloc web, sense que això perjudique la possibilitat de l'Usuari d'accedir als continguts. No obstant això, li fem notar que, en tot cas, la qualitat de funcionament del Lloc web pot disminuir.


Tipologia, finalitat i funcionament de les galetes emprades per aquest Lloc web.

Les galetes, en funció de la seua permanència, poden dividir-se en galetes de sessió o permanents. Les primeres expiren quan l'usuari tanca el navegador. Les segones expiren en funció quan es complisca l'objectiu per al qual serveixen (per exemple, perquè l'usuari es mantinga identificat) o bé quan s'esborren manualment.


Classificació de les galetes.

Les galetes, segons el termini de temps que romanen activades en l'equip terminal, es poden dividir en:

 • Galetes de sessió: Són un tipus de galetes dissenyades per a recaptar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per a emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l'usuari en una sola ocasió (p.e. una llista de productes adquirits).
 • Galetes persistents: Són un tipus de galetes en les qual les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accedides i tractades durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d'uns minuts a diversos anys.

Addicionalment, en funció de la seua finalitat, les galetes poden classificar-se de la següent forma:

 • Galetes tècniques: Són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existisquen com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d'una comanda, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.
 • Galetes de personalització: Són aquelles que permeten a l'usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d'una sèrie de criteris en el terminal de l'usuari com per exemple serien l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, la configuració regional des d'on accedeix al servei, etc.
 • Galetes d'anàlisis: Són aquelles que permeten al responsable d'aquestes, el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galeta s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris d'aquests llocs, aplicacions i plataformes, amb la finalitat d'introduir millores en funció de l'anàlisi de les dades d'ús que fan els usuaris del servei.
 • Galetes publicitàries: Són aquelles que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, en el seu cas, l'editor haja inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat sobre la base de criteris com el contingut editat o la freqüència en la qual es mostren els anuncis.

Finalment, en funció de l'entitat que gestione l'equip o domini des d'on s'envien i es tracte les dades que s'obtinguen, les galetes poden classificar-se en:

 • Galetes pròpies: Són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per l'editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.
 • Galetes de tercers: Són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes través de les galetes.

Prenent com a base les classificacions abans descrites, en accedir a aquest Lloc web s'instal·len les següents galetes

pròpies:

 • Galetes tècniques. Són necessàries per a navegar per la web del banc i utilitzar les seues diferents opcions o serveis, a més de per a guardar les preferències d'ús de galetes. S'utilitzen per a controlar el trànsit i la comunicació de dades i realitzar controls de seguretat.

De tercers:

Com es poden configurar les galetes?

Les galetes poden bloquejar-se o deshabilitar-se activant la configuració del navegador, de manera que es rebutge la instal·lació de totes les galetes o d'algunes d'elles. La pràctica majoria dels navegadors permeten advertir de la presència de galetes o rebutjar-les automàticament. Si són rebutjades es podrà continuar usant el nostre Lloc web, encara que l'ús d'alguns dels seus serveis podrà ser limitat i, per tant, l'experiència de l'Usuari pot ser menys satisfactòria.

A continuació s'indiquen els accessos a la configuració de galetes dels principals navegadors:

 • Internet Explorer: Eines -> Opcions d'Internet -> Privacitat -> Configuració. Per a més informació, pot consultar el suport de Microsoft o l'Ajuda del navegador.
 • Safari: Preferències -> Seguretat. Per a més informació, pot consultar el suport d'Apple o l'Ajuda del navegador.
 • Firefox: Eines -> Opcions -> Privacitat -> Historial -> Configuració Personalitzada. Per a més informació, pot consultar el suport de Mozilla o l'Ajuda del navegador.
 • Chrome: Configuració -> Mostrar opcions avançades -> Privacitat -> Configuració de contingut. Per a més informació, pot consultar el suport de Google o l'Ajuda del navegador.

També és possible restringir l'ús de galetes de tercers seguint aquestes instruccions:

Actualitzacions i canvis en la Política de galetes.

Aquest Lloc web pot modificar aquesta Política de galetes en funció d'exigències legislatives, reglamentàries, o amb la finalitat d'adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, per això s'aconsella als usuaris que la visiten periòdicament.

Una vegada llegida tota la informació facilitada, avisem a l'Usuari que si prossegueix la seua navegació per aquest Lloc web sense haver pres les mesures oportunes de personalització dels seus navegadors per a impedir la instal·lació de les galetes emprades per aquest, en els termes inclosos en l'article 22.2 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, segons la redacció del mateix donada pel RD 13/2012 de 30 de març, estarà prestant el seu consentiment per a l'ús dels referits mecanismes.