Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

  • Inici
  • Quant saps sobre el crèdit ?

Quant saps sobre el crèdit ?

​​​​​​​

Un bon ús dels crèdits pot portar grans beneficis i tindre considerables avantatges, per la qual cosa és important tindre una bona educació financera sobre aquest tema, quant saps sobre això?

Verifica els teus coneixements sobre el crèdit

FALS!

El crèdit NO suposa diners extres. Els diners prestats simplement ens permet gastar hui els ingressos de demà, el que ens deixa amb menys diners per a cobrir les despeses futures.

FALS!

Comprar alguna cosa que no ens podem permetre perjudica el nostre pressupost i disminueix el nostre nivell de vida, tant si paguem en efectiu com si utilitzem crèdit. De fet, els béns comprats a crèdit s'encareixen: si no podem permetre'ns-els en efectiu, molt menys d'aquesta manera. La clau és si podem permetre'ns pagar-los en el futur sense alterar el nostre equilibri financer.

FALS!

La possibilitat que un banc o una altra entitat financera et concedisca un crèdit depén de les teues circumstàncies personals i del teu historial creditici. Les entitats financeres necessiten conéixer les obligacions que tens amb altres entitats per a d'aquesta manera poder determinar el nivell de risc en el qual incorren en concedir-te un préstec. Per a això, consulten la base de dades CIRBE, on es recull la informació dels préstecs, crèdits, avals i garanties que cada entitat de crèdit manté amb els seus clients. En les bases de dades (ASNEF i Rai) a les quals accedeixen les entitats també figura si has incomplit algun pagament d'altres préstecs i d'altres factures. No podràs obtindre crèdit en bones condicions si el teu historial creditici és difícil i les teues circumstàncies personals no són les millors. Pot ser que els únics disposats a prestar-te siguen entitats dubtoses o particulars que et cobren elevades despeses i interessos. És així com molta gent ha perdut les seues cases i altres possessions.

VERTADER!

Les entitats han d'actuar amb responsabilitat a l'hora de concedir préstecs o crèdits actuant de manera honesta, imparcial i professionalment. És per això que, l'entitat haurà de fer una avaluació en profunditat de la teua solvència.

FALS!

En acceptar un crèdit o préstec, signem un contracte pel qual ens comprometem per escrit a retornar tots els diners, més interessos i altres despeses, en unes condicions especificades. Per tant, les entitats no tenen l'obligació de renegociar les condicions del deute.

FALS!

No és el mateix. Quan una entitat et concedeix un crèdit, t'està prestant un servei que no és gratis. Aquest servei l'has de pagar, a més del cost original del producte. L'interés és la quantitat que et cobren pel privilegi d'utilitzar diners prestats. Segons el percentatge d'interés i el termini de pagament, el cost del crèdit pot ser important respecte al preu al comptat del producte que vulgues comprar. És a dir, pagaries bastant més.