Saltar al contenido principal
Buscar Buscador
Salir

Encuentra lo que estás buscando

  • Inici
  • Com està la teua salut financera?

Com està la teua salut financera?

Què s'entén per salut financera? És una cosa que varia segons les nostres necessitats i la nostra etapa de la vida. Tindre salut financera és tindre seguretat financera i això NO significa guanyar molts diners, ací tenim dos casos:


José guanya 50.000 euros a l'any. Té 3.000 euros estalviats. Li queden per pagar 400.000 euros d'hipoteca pel seu xalet, 20.000 euros del préstec del seu cotxe i té un saldo de 6.000 euros de pagaments ajornats en la seua targeta de crèdit.

​​​​​​​


Inés guanya 30.000 euros a l'any. Té 15.000 euros estalviats. Li queden per pagar 8.000 euros de la hipoteca del seu pis, el seu cotxe està pagat i deu 250 € de la seua targeta de crèdit, que abonarà al final de mes.

Qui dels dos té més seguretat financera? Qui dorm millor a la nit?

Qui té les seues despeses sota control, qui no té deutes i qui augmenta mes a mes els seus estalvis i el seu patrimoni.

​​​​​​​

Comprova la teua salut financera

Abans de res, t'has preguntat com et trobes? Saps com tens els teus nivells de colesterol? Els triglicèrids? …si no et fas una analítica no ho sabràs. Perquè també pots fer una revisió mèdica per a conéixer la teua salut financera.

{{ title }}

{{ summary }}

{{ question.question }}

{{ percentage }}% completado

{{ footerInfo }}

Quins són els teus objectius financers? Reflexiona un moment i fes una llista per escrit de tots els objectius financers  que se t'ocórreguen per al teu cas particular. Per exemple: comprar un pis, canviar la televisió, fer un creuer, fer un emblanquiment dental, estalviar, etc.  Probablement, no serà possible aconseguir alhora tots els objectius. Identifica en primer lloc els més importants o els més urgents. Pots utilitzar l'eina per a PRIORITZAR OBJECTIUS que t'ajudarà a identificar els més importants.

​​​​​​​

Adoptar l'hàbit d'estalviar alguna cosa cada mes, és essencial, i com més prompte es comence, millor.

Estalviar prou t'ajuda a aconseguir no sols seguretat, sinó independència financera. Com aconseguir la seguretat financera? Comença per conéixer quina és la teua situació actual i quins són els teus objectius financers concrets.

​​​​​​​

​​​​​​​

EINES

Prioritza els teus objectius financers

Encara que cada cas és un món, aquests són alguns dels objectius financers més aconsellables:

  • Control de les despeses per arribar bé a fi de mes
  • Estalviar més
  • Reduir o eliminar deutes
  • Preparar la jubilació
  • Protegir la família

Prioritzar Objectius

Posa't objectius concrets i específics

Quan un objectiu és massa general, es fa més difícil d'aconseguir. És més fàcil començar si triem objectius més concrets. Un objectiu ha de ser SMART.

S

M

A

R

T

A més convé classificar els teus objectius a curt, mitjà i llarg termini, en funció del temps que tens per a aconseguir-los. Normalment, un objectiu a curt termini serà assolible en 1-2 anys o menys; un a mitjà termini en 2-5 anys, i els de llarg termini, en més de 5 anys.


Els meus Objectius

Converteix els teus objectius generals en específics

Et vam mostrar exemples de com passar d'un objectiu general a un més específic i assumible.

Passa el ratolí per damunt de cada objectiu general per descobrir els objectius específics.

Genèric

“Algun dia vull poder comprar la meua pròpia casa.”

Específic​​​​​​​

Vull tindre estalviat 18.000 euros per a l'entrada d'un pis que em vull comprar dins de 4 anys.

Genèric

“Desitge donar als meus fills una bona educació.”

Específic

Abans que complisca la meua filla 18 anys, vull tindre inversions en accions, renda fixa i depòsits per valor de 25.000 euros.

Genèric

“Vull gaudir d'unes vacances de somni amb la meua parella.”

Específic

Vull estalviar 2.500 euros abans del pròxim estiu per a poder sorprendre la meua parella amb un creuer pel Mediterrani.

Genèric

“Vull viure bé després de jubilar-me.”

Específic

Vull acumular 90.000 euros en el meu pla de pensions abans de complir els 50 anys.

¡No te pierdas nada!

Mantente al día de todas las novedades de Finanzas para Todos suscribiéndote a nuestra newsletter. Todas las novedades sobre finanzas, en tu correo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam dapibus aliquam ipsum, quis posuere ligula eleifend vel. Morbi rhoncus, dolor vitae blandit volutpat, tortor neque tincidunt eros, id hendrerit orci sem vel nisl. Nunc lacinia neque non erat volutpat condimentum. Vestibulum in egestas turpis. Donec consequat odio quis fermentum convallis. Vivamus dui lorem, posuere vel leo in, tempor tempus tortor. Fusce rutrum dapibus gravida. Phasellus tempus, velit sit amet porta faucibus, nulla elit tempor lorem, at commodo ligula purus eget dui.